Marcin Budynek

Kurczak po indyjsku

Kurczak po indyjsku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pałka z kurczaka - 4 sztuki
Przyprawa curry - wg. uznania
Kminek - 5 g
Cebula - 1 sztuka
Sok pomidorowy - 100 ml
Mleko kokosowe - 200 ml
Pieprz cayenne - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Kolendra świeża - wg. uznania
Ocena
3.67
12
Średnia 3.67 / 5 (12 głosy)
Kurczak po indyjsku
  1. 1. Pałki z kurczaka myjemy, przyprawiamy curry. Rozgrzewamy olej na patelni, wsypujemy kminek, kiedy już delikatnie się upraży, obsmażamy delikatnie pałki kurczaka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy ją. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok pomidorowy z dodatkiem cukru. Potrawa powinna się dusić do czasu, aż wszystkie składniki połączą się (mniej więcej 15 minut). Całość doprawiamy do smaku pieprzem cayenne i solą. Kurczaka po indyjsku możemy serwować z ryżem albo samego po wcześniejszym posypaniu go dużą ilością posiekanej kolendry.
    Pałki z kurczaka myjemy, przyprawiamy curry. Rozgrzewamy olej na patelni, wsypujemy kminek, kiedy już delikatnie się upraży, obsmażamy delikatnie pałki kurczaka, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i rumienimy ją. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i sok pomidorowy z dodatkiem cukru. Potrawa powinna się dusić do czasu, aż wszystkie składniki połączą się (mniej więcej 15 minut). Całość doprawiamy do smaku pieprzem cayenne i solą. Kurczaka po indyjsku możemy serwować z ryżem albo samego po wcześniejszym posypaniu go dużą ilością posiekanej kolendry.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz