Marcin Budynek

Krem z wędzonej białej czekolady

Krem z wędzonej białej czekolady
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Biała czekolada - 100 g
Serek mascarpone - 500 g
Żółtka jaj - 4 sztuki
Cukier - 4 łyżki stołowe
Liście zielonej herbaty - wg. uznania
Owoce jagodowe - wg. uznania
Ocena
3.75
20
Średnia 3.75 / 5 (20 głosy)
Krem z wędzonej białej czekolady
  1. 1. Na patelni rozgrzewamy liście zielonej herbaty. Czekoladę wykładamy na pergamin, zawijamy, układamy na liściach herbaty, przykrywamy pokrywką i wędzimy ok. 15-20 min.
    Na patelni rozgrzewamy liście zielonej herbaty. Czekoladę wykładamy na pergamin, zawijamy, układamy na liściach herbaty, przykrywamy pokrywką i wędzimy ok. 15-20 min.
  2. 2. Żółtka rozcieramy z cukrem, następnie dodajemy serek mascarpone oraz wędzoną białą czekoladę. Masę dobrze mieszamy, wlewamy do miseczek i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu z lodówki dekorujemy świeżymi owocami leśnymi
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz