Marcin Budynek

Chłodnik z kiszonych pomidorów z pietruszkowym pesto i olejem z palonego dębu

 Chłodnik z kiszonych pomidorów  z pietruszkowym pesto i olejem z palonego dębu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kiszone pomidory - 400 g
Sok pomidorowy - 400 ml
Sok z limonki - 20 ml
Sos worcestershire - 10 ml
Tabsco - 5 ml
Świeża bazylia - wg. uznania
Olej z palonego dębu - wg. uznania
Pestki słonecznika - wg. uznania
Natka pietruszki - wg. uznania
Ocena
3.73
15
Średnia 3.73 / 5 (15 głosy)
Chłodnik z kiszonych pomidorów z pietruszkowym pesto i olejem z palonego dębu
  1. 1. Kiszone pomidory miksujemy z sokiem pomidorowym, świeżą bazylią, tabasco, sos worcestershire, sokiem z limonki oraz świeżo mieloną solą i pieprzem.Gotowy chłodnik odstawimy na 30 minut do lodówki.
    Kiszone pomidory miksujemy z sokiem pomidorowym, świeżą bazylią, tabasco, sos worcestershire, sokiem z limonki oraz świeżo mieloną solą i pieprzem.Gotowy chłodnik odstawimy na 30 minut do lodówki.
  2. 2. Pesto: Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika następnie miksujemy z posiekaną pietruszką i olejem z palonego dębu.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz