Marcin Budynek

Pieczarki smażone z pomidorami świeżymi ziołami i kumpiakiem podane na ciabacie

Pieczarki smażone z pomidorami świeżymi ziołami i kumpiakiem podane na ciabacie
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pieczarki - 200 g
Cebula szalotka - 20 g
Ostra papryka - 1 sztuka
Pomidor - 2 sztuki
Kumpiak podlaski lub szynka wędzona - 50 g
Świeże zioła: oregano, tymianek - wg. uznania
Masło lub oliwa do smażenia - wg. uznania
Ciabata - 1 sztuka
Sól, pieprz - wg. uznania
Czosnek - 1 ząbek
Ocena
4.15
20
Średnia 4.15 / 5 (20 głosy)
Pieczarki smażone z pomidorami świeżymi ziołami i kumpiakiem podane na ciabacie
  1. 1. Oczyszczone pieczarki tniemy w plastry wrzucamy na rozgrzana patelnię. Po odparowaniu wody z pieczarek dodajemy olej i wrzucamy pociętą w paski szalotkę oraz paprykę. Smażymy ok 3-5 min doprawiamy świeżymi ziołami i przyprawami. Dokładamy pocięte w 4 pomidory. Smażymy jeszcze ok 2 min.
    Oczyszczone pieczarki tniemy w plastry wrzucamy na rozgrzana patelnię. Po odparowaniu wody z pieczarek dodajemy olej i wrzucamy pociętą w paski szalotkę oraz paprykę. Smażymy ok 3-5 min doprawiamy świeżymi ziołami i przyprawami. Dokładamy pocięte w 4 pomidory. Smażymy jeszcze ok 2 min.
  2. 2. Plastry ciabaty grillujemy na suchej patelni lub zapiekamy w piekarniku. Czosnek nacinamy i smarujemy nim grzankę.
  3. 3. Na grzance układamy pieczarki z warzywami oraz paski kumpiaka. Dekorujemy sałatami i świeżymi ziołami.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz