Marcin Budynek

Krem z pieczarek i białych szparag

 Krem z pieczarek i białych szparag
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pieczarki - 400 g
Białe szparagi - 250 g
Bulion warzywny lub drobiowy - 1 l
Cebula biała - 1 sztuka
Wino białe - 100 ml
Śmietana 30% - 100 ml
Gałka muszkatałowa - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz - wg. uznania
Olej tłoczony na zimno - wg. uznania
Warzywa do dekoracji - wg. uznania
Świeże zioła - wg. uznania
Ocena
4.44
16
Średnia 4.44 / 5 (16 głosy)
Krem z pieczarek i białych szparag
  1. 1. Obrane szparagi tniemy w plasterki zachowując główki do dekoracji talerza. Oczyszczone i rozdrobnione pieczarki smażymy wraz z cebulą posiekaną w drobną kostkę ok 3 min w garnku. Następnie dodajemy szparagi i zalewamy białym winem a po chwili bulionem. Gotujemy 20 min, przyprawiamy dodajemy śmietanę i miksujemy do konsystencji kremu.
    Obrane szparagi tniemy w plasterki zachowując główki do dekoracji talerza. Oczyszczone i rozdrobnione pieczarki smażymy wraz z cebulą posiekaną w drobną kostkę ok 3 min w garnku. Następnie dodajemy szparagi i zalewamy białym winem a po chwili bulionem. Gotujemy 20 min, przyprawiamy dodajemy śmietanę i miksujemy do konsystencji kremu.
  2. 2. Talerz dekorujemy smażonymi warzywami i skrapiamy olejem i np. kremem balsamicznym.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
21:05, 12.05.2016
chyba szparagów:)