Marcin Budynek

Aromatyczny stek z warzywnym puree

Aromatyczny stek z warzywnym puree
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
stek Cansas City - 300 g
olej - 40 ml
przyprawa do steka - wg. uznania
ziemniaki amandine - 100 g
skorzonera - 100 g
jabłko - 1 sztuka
fasolka szparagowa - 60 g
musztarda - 40 g
masło - 20 g
papryka chili - 1 sztuka mała
czosnek - 2 ząbki
świeży tymianek - wg. uznania
świeży rozmaryn - wg. uznania
sól - wg. uznania
pieprz - wg. uznania
Ocena
4.5
20
Średnia 4.5 / 5 (20 głosy)
Aromatyczny stek z warzywnym puree
  1. 1. Ziemniaki, skorzonerę oraz jabłko obieramy, zostawiając łupinkę od jabłka którą dodajemy do gotowania. Warzywa gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu warzywa miksujemy z dodatkiem masła i musztardy.
    Ziemniaki, skorzonerę oraz jabłko obieramy, zostawiając łupinkę od jabłka którą dodajemy do gotowania. Warzywa gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu warzywa miksujemy z dodatkiem masła i musztardy.
  2. 2. Na patelni przesmażamy czosnek, papryczkę chili oraz fasolkę szparagową. W mały rondelku palimy masło które dodamy do puree.
    Na patelni przesmażamy czosnek, papryczkę chili oraz fasolkę szparagową. W mały rondelku palimy masło które dodamy do puree.
  3. 3. Steka marynujemy w oleju i przyprawie, smażymy ok 3 minut z każdej strony, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C na 10 minut.
    Steka marynujemy w oleju i przyprawie, smażymy ok 3  minut z każdej strony, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st C na 10 minut.
  4. 4. Steka wyciągamy z piekarnika czekamy chwilę aby „odpoczął”, następnie kroimy w plasterki. Gotowe mięso podajmy z puree warzywnym i palonym masłem oraz fasolką szparagową.
    Steka wyciągamy z piekarnika czekamy chwilę aby „odpoczął”, następnie kroimy w plasterki. Gotowe mięso podajmy z puree warzywnym i palonym masłem oraz fasolką szparagową.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz