Marcin Budynek

Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu

Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
biała kiełbasa - 200 g
pasternak - 2 sztuki
skorzonera - 2 sztuki
cebula dymka - 4 sztuki małe
czosnek - 2 ząbki
szalotka - 1 sztuka
majeranek - wg. uznania
chrzan - 50 g
kminek - wg. uznania
sól - wg. uznania
pieprz - wg. uznania
Ocena
4.21
19
Średnia 4.21 / 5 (19 głosy)
Biała kiełbasa pieczona ze skorzonerą, kremem z pasternaka z dodatkiem chrzanu
  1. 1. Pasternak oraz skorzonerę obieramy kroimy w słupki. Białą kiełbasę przyprawiamy kminkiem, majerankiem. Kiełbasę, szalotkę oraz pasternak pieczemy ok 15 minut w 200 st C.
    Pasternak oraz skorzonerę obieramy kroimy w słupki. Białą kiełbasę przyprawiamy kminkiem, majerankiem.
Kiełbasę, szalotkę oraz pasternak pieczemy ok 15 minut w 200 st C.
  2. 2. Skorzonerę smażymy ok 10 minut na złoty kolor, dodając pod koniec ząbki czosnku, następnie dodajemy dymkę, świeży rozmaryn i tymianek.
    Skorzonerę smażymy ok 10 minut na złoty kolor, dodając pod koniec ząbki czosnku, następnie dodajemy  dymkę, świeży rozmaryn i tymianek.
  3. 3. Po upieczeniu pasternak miksujemy z chrzanem oraz solą i pieprzem na kremową konsystencje.
  4. 4. Sposób podania: Talerz smarujemy kremem z pasternaka i chrzanu, następnie układamy cebulę dymkę, upieczoną białą kiełbasę a na wierz wykładamy skorzonerę i upieczoną szalotkę
    Sposób podania:
Talerz smarujemy kremem z pasternaka i chrzanu, następnie układamy cebulę dymkę, upieczoną białą kiełbasę a na wierz wykładamy skorzonerę i upieczoną szalotkę
  5. 5. Talerze oraz sztućce dostępne na stronie www.merxteam.pl
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz