Marcin Budynek

Burgery drobiowe

Burgery drobiowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś z kury - 400 g
Śmietana 30% - 100 ml
Sól - wg. uznania
Pomidor - 1 sztuka duża
Pieprz czarny - wg. uznania
Ser żółty - 8 plastrów
Jogurt naturalny - 100 ml
Ketchup - 50 g
Ogorek zielony - 6 plastrów
Rzodkiewka - 5 plastrów
Sałata zielona - wg. uznania
Bułeczki - 8 sztuka mała
Ocena
3.95
41
Średnia 3.95 / 5 (41 głosy)
Burgery drobiowe
  1. 1. Zmiksować lub zmielić mięso kurczaka. Dodać śmietanę, przyprawy i dobrze wyrobić masę.
  2. 2. Przygotować arkusze papieru SAGA. Uformować małe kotlety i grillować w kontakt grillu przez ok 8 minut między złożonymi arkuszami papieru.
  3. 3. Bułki przeciąć na pół i grillować ok 2 minuty - również przy użyciu złożonego arkusza papieru SAGA.
  4. 4. Jogurt zmieszać z keczupem i smarować połówki bułek. Następnie ułożyć na nich sałatę ser, grillowany kotlet i warzywa.
    Jogurt zmieszać z keczupem i smarować połówki bułek. Następnie ułożyć  na nich sałatę ser, grillowany kotlet i warzywa.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz