Marcin Budynek

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś z kury - 4 sztuki
Płatki cynamonowe - 8 łyżek stołowych
Bułka tarta - 4 łyżki stołowe
Jaja kurze - 4 sztuki
Marchew młoda - 4 sztuki
Sól - wg. uznania
Olej lub woda - wg. uznania
Ocena
4.18
44
Średnia 4.18 / 5 (44 głosy)
Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
  1. 1. Umytą marchewkę pociąć w cienkie wstążki.
  2. 2. Pierś z kurczaka pociąć wzdłuż na długie paski i przyprawić sola. Przygotować drewniane szpikulce do szaszłyków i nałożyć na nie kurczaka formułując literę „S”.
  3. 3. Sataye obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach cynamonowych zmieszanych z bułką tartą.
  4. 4. Przygotować arkusz papieru SAGA, wyciąć z niego koło wielkości patelni do smażenia. Na patelnię wlać kroplę oleju lub wody i położyć na nią papier
  5. 5. Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
    Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz