Marcin Budynek

Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim

Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet z łososia norweskiego bez skóry - 40 dkg
Papryka - 2 sztuki
Cukinia - 2 sztuki
Pomidor - 2 sztuki
Bakłażan - 1 sztuka
Czosnek - 1 ząbek
Parmezan - 50 g
Oliwa z oliwek - 50 ml
Tymianek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4.07
30
Średnia 4.07 / 5 (30 głosy)
Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim
  1. 1. Łososia norweskiego pokrajać w fileciki o grubości jednego centymetra. Skropić oliwą. Posypać solą i pieprzem. Oprószyć świeżym tymiankiem.
  2. 2. Warzywa pokrajać w paski szerokości ok. 3-4 centymetrów.
  3. 3. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą z oliwek oraz rozgniecionym czosnkiem. Na dnie ułożyć warstwę bakłażanów, następnie łososia norweskiego.
  4. 4. Kolejną warstwę stanowi cukinia i pomidory. Warzywa układać naprzemiennie z łososiem norweskim, tak aby górną warstwę stanowiły warzywa. Wierzch posypać tartym parmezanem, skropić oliwą.
  5. 5. Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podawać na zimno lub gorąco. Można doprawić octem balsamicznym.
    Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podawać na zimno lub gorąco. Można doprawić octem balsamicznym.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz