Marcin Budynek

Szparagi w fartuszkach z łososia norweskiego

Szparagi w fartuszkach z łososia norweskiego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Plasty wędzonego łososia norweskiego - 8 plastrów
Białe lub zielone szparagi - 1 pęczek
Jaja kurze - 1 sztuka
Estragon - 20 g
Szczypiorek - 20 g
Kapary - 1 łyżka stołowa
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4
29
Średnia 4 / 5 (29 głosy)
Szparagi w fartuszkach z łososia norweskiego
  1. 1. Szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki. Jajko ugotować na twardo, obrać i ostudzić.
  2. 2. Szparagi ułożyć na stojąco w koszyczku do gotowania i zanurzyć w garnku z wrzącą wodą, tak by główki lekko wystawały. Gotować do miękkości około 15 minut. Odcedzić i osuszyć.
  3. 3. Wymieszać drobno posiekane jajko z kaparami. Posolić i przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
  4. 4. Każdy szparag zawinąć w pół plasterka wędzonego łososia norweskiego, tak by główka szparaga była dobrze widoczna i ułożyć na talerzu.
  5. 5. Posypać jajkiem zmieszanym z kaparami. Ozdobić ziołami i natychmiast podawać.
    Posypać jajkiem zmieszanym z kaparami. Ozdobić ziołami i natychmiast podawać.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz