Marcin Budynek

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert

Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwica wędzona - 250 g
Ser Camembert - 2 sztuki
Kurki - 200 g
Pietruszka nać - 0.5 pęczka
Cebula - 50 g
Masło klarowane - 20 g
Białe wino - 50 ml
Rukola - 20 g
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
3.9
29
Średnia 3.9 / 5 (29 głosy)
Carpaccio z polędwicy wędzonej ze smażonymi kurkami i i pieczonym serem camembert
  1. 1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry u układamy na talerzu.
  2. 2. Kurki smażymy od suchej patelni po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i cebule pocięta w kostkę drobną.
  3. 3. Smażymy ok. 5 min doprawiamy pietruszką ,sola i pieprzem.
  4. 4. Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
    Camemberta zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku układamy na polędwicy posypujemy kurkami smażonymi i gałązkami rukoli.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz