Marcin Budynek

Risotto z bekonem i pieczarkami

Risotto z bekonem i pieczarkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Bekon - 80 g
Cebula - 0.5 sztuki
Wino Białe - 80 ml
Pieczarki - 100 g
Bulion z kurczaka lub warzywny - 1 l
Ryż do risotto - 250 g
Olej roślinny - 40 ml
Parmezan - 40 g
Masło - 50 g
Ocena
4.18
28
Średnia 4.18 / 5 (28 głosy)
Risotto z bekonem i pieczarkami
  1. 1. Cebule szklimy na oleju, dodajemy pocięty w kostkę bekon i po 3 min wsypujemy ryż. Smażymy ryż ok. 2 min i podlewamy winem.
  2. 2. Następnie dolewamy bulion partiami, sukcesywnie aż ryż wchłonie płyn.
  3. 3. Na drugiej patelni smażymy pieczarki i przekładamy do naszego risotta.
  4. 4. Pod koniec gotowania dokładamy masło i parmezan dokładnie mieszając.
    Pod koniec gotowania dokładamy masło i parmezan dokładnie mieszając.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz