Marcin Budynek

Tortilla z bekonem i szpinakiem

Tortilla z bekonem i szpinakiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Placek Tortilla - 1 sztuka
Szpinak liście - 100 g
Cebula - 0.5 sztuki
Czosnek - 1 ząbek
Bekon plastry - 60 g
Pomidor - 1 sztuka
Olej roślinny - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4.52
25
Średnia 4.52 / 5 (25 głosy)
Tortilla z bekonem i szpinakiem
  1. 1. Cebule tniemy w kostkę i smażymy na oleju ok. 2 min, dodajemy posiekany czosnek i liście szpinaku.
  2. 2. Doprawiamy i smażymy ok. 3 min. Bekon krótko grillujemy.
  3. 3. Na tortilli układamy plastry bekonu, a następnie szpinak i zawijamy .
  4. 4. Podajemy z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.
    Podajemy z drobno pokrojonym pomidorem i świeżymi ziołami.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
12:42, 14.04.2012
Wygląda rewelacyjnie:) Gdyby komuś mało było boczku, może się wybrać za ocean - tam co roku obchodzi się bekonowy festiwal;) http://americanica.wordpress.com/2012/04/14/niech-zyje-bekon/