Marcin Budynek

Szpinak w papierowych sakiewkach

Szpinak w papierowych sakiewkach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Szpinak świeży - 800 g
Cebula - 0.5 sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Papryczka peperoni - 1 sztuka mała
Oliwa z oliwek - 50 ml
Jajko - 4 sztuki
Parmezan - 40 g
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Świeże zioła - wg. uznania
Ocena
3.81
52
Średnia 3.81 / 5 (52 głosy)
Szpinak w papierowych sakiewkach
  1. 1. Cebulę posiekać w drobną kostkę, czosnek oraz peperoni pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie z oliwek, następnie dodać do całości szpinak i smażyć wszystko razem ok. 2-3 minut.
  2. 2. Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania SAGA. Na środku każdego arkusza położyć szpinak, ugnieść w nim niewielki dołek, w który wbijamy jajko.
  3. 3. Z papieru uformować sakiewki SAGA. Wstawić je do gotującej się wody i gotować ok. 5-6 minut w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję jajka.
  4. 4. Przed podaniem szpinak udekorować startym parmezanem oraz ziołami.
    Przed podaniem szpinak udekorować startym parmezanem oraz ziołami.
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
07:36, 14.05.2012
Genialny przepis. Uwielbiam szpinak w każdej postaci (dawno mineła mi trauma z przedszkola ;) ) ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. Pyszne!!
Gość
09:44, 13.02.2012
Byłam bardzo sceptyczna, co do przepisu, ale przede wszystkim do "gotowania w papierze"... ale to jest SUPER!!! Naprawdę, baaardzo smaczne i zdrowe... a sam papier Saga jest REWELACYJNY!!! szkoda ze musiałam sie go naszukac w rożnych sklepach.... Czy portal nie może go sprzedawać???