Marcin Budynek

Pomidorowe cappucino

Pomidorowe cappucino
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Bulion warzywny - 0.5 l
Cebula - 200 g
Pomidory pelatti lub pulpa pomidorowa - 0.5 l
Czosnek - 2 ząbki
Śmietana 30% - 80 g
Mleko 3,2% - 100 ml
Masło lub olej do smażenia - 50 ml
Ocena
4.21
34
Średnia 4.21 / 5 (34 głosy)
Pomidorowe cappucino
  1. 1. Cebule pociętą w drobna kostkę, smażymy na oleju na złoty kolor.
  2. 2. Dodajemy koncentrat, posiekany czosnek i smażymy około 3 min.
  3. 3. Wlewamy bulion, dodajemy pomidory pellati i gotujemy ok. 20 min.
  4. 4. Dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku i całość dokładnie miksujemy.
  5. 5. Mleko podgrzewamy i ubijamy, aż powstanie piana.
  6. 6. Zupę wlewamy do naczynia i układamy na wierzch pianę z mleka.
    Zupę wlewamy do naczynia i układamy na wierzch pianę z mleka.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
11:35, 02.01.2012
Super, baaardzo ciekawe!! i pyszne!!! więcej aktywności na blogu w Nowym Roku Panie Marcinie:)