Marcin Budynek

Toskańska zupa pomidorowa

Toskańska zupa pomidorowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Koncentrat Pudliszki Bazyliowy - 50 g
Pomidor świeży - 1 sztuka
Cebula - 200 g
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia pospolita - 8 listków
Cukier - 20 g
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ciabata lub chleb żytni - 3 kromki
Oliwa z oliwek - wg. uznania
Oliwa z oliwek extra virgin - 40 ml
Ocena
4
41
Średnia 4 / 5 (41 głosy)
Toskańska zupa pomidorowa
  1. 1. Pociętą w kostkę cebulę rumienimy w garnku.
  2. 2. Dodajemy posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz cukier. Smażymy około 3-5 minut.
  3. 3. Zalewamy bulionem, do bulionu dodajemy grzanki z chleba i gotujemy około 20 minut.
  4. 4. Całość przecieramy i doprawiamy do smaku.
  5. 5. Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
    Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.
Komentarze (3) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
16:44, 11.03.2015
A nie lepiej zamiast koncentratu Pudliszki bazyliowego dać dobry przecier i świeżą bazylię?
Gość
22:52, 19.12.2011
Nareszcie! Po wizycie we Florencji nie mogłem znależć w Warszawie dobrej zupy toskańskiej. Dzięki Panu, Panie Marcinie mogę znów cieszyć podniebienie.. (a żona odzyskała wiarę we własne możliwości:). Dzięki i proszę o więcej> Piotr
Gość
11:28, 19.12.2011
Świetny przepisy!