Marcin Budynek

Smażone sielawy z warzywami i winem

Smażone sielawy z warzywami i winem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sielawa - 3 sztuki
Cukinia - 80 g
Bakłażan - 80 g
Cebula - 100 g
Czosnek - 2 ząbki
Wytrawne białe wino - 50 ml
Ziemniaki - 100 g
Koper ogrodowy - wg. uznania
Pietruszka nać - wg. uznania
Tymianek - wg. uznania
Masło klarowane - wg. uznania
Cytryna - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4.25
28
Średnia 4.25 / 5 (28 głosy)
Smażone sielawy z warzywami i winem
  1. 1. Na rozgrzanym klarowanym maśle zrumień pokrojoną w grubą kostkę cukinię, cebulę, paprykę i bakłażana.
  2. 2. Dodaj obtoczone w mące sielawy i posiekanym czosnkiem.
  3. 3. Smaż ryby mniej więcej 5 minut z każdej strony, a następnie dolej białe wino, dołóż ugotowane młode ziemniaki i posiekane świeże zioła.
  4. 4. Po kolejnych 5 minutach dodaj pokrojone na pół pomidory i dopraw solą i pieprzem.
  5. 5. Na koniec skrop sokiem z cytryny.
    Na koniec skrop sokiem z cytryny.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz