Marcin Budynek

Świeżonka podlaska

Świeżonka podlaska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cebula - 100 g
Czosnek - 2 ząbki
Liść laurowy - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ogórek kiszony - wg. uznania
Chleb żytnio-pszenny - wg. uznania
Ocena
4.34
32
Średnia 4.34 / 5 (32 głosy)
Świeżonka podlaska
  1. 1. Mięso oczyść i pokrój w duże kawałki.
  2. 2. Cebulę pokrój w pióra.
  3. 3. Zacznij smażenie od boczku i podgardla, następnie dodaj cebulę, schab i karkówkę. Smaż wszystko ok. 10 min, następnie dodaj wątróbkę i przyprawy. Po około 5 minutach dolej wody lub bulionu i duś kolejne 10 min.
  4. 4. Świeżonkę podawaj w chlebie z kiszonym ogórkiem.
    Świeżonkę podawaj w chlebie z kiszonym ogórkiem.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz