Marcin Budynek

Pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kaszanka z podrobami - 400 g
Ogórki kiszone - 200 g
Jajko - 1 sztuka
Cebula - 200 g
Masło klarowne - 20 g
Ciepła woda - 100 ml
Musztarda - 40 g
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Tymianek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4.1
31
Średnia 4.1 / 5 (31 głosy)
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Kaszanka z podrobami - 400 g
Cebula - 200 g
Masło klarowne - 20 g
Musztarda - 40 g
Tymianek - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
  1. 1. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
Ciasto na pierogi
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto na pierogi
Jajko - 1 sztuka
Ciepła woda - 100 ml
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieść elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut.
  2. 2. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki.
  3. 3. Na każdy połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep.
  4. 4. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką
  1. 1. Podawaj z kiszonymi ogórkami.
    Podawaj z kiszonymi ogórkami.
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
15:02, 13.10.2011
To musi być niepowtarzalny smak, muszę kiedyś spróbować. Kaszankę z grilla lubię, pierogi z mięsem również, więc taka forma myślę połączy oba moje ulubione dania.