Marcin Budynek

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Fuczki - placki z kiszoną kapustą
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kiszona kapusta - 200 g
Jajko - 1 sztuka
Mąka pszenna - 150 g
Mleko - 200 ml
Masło klarowane - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Ocena
3.79
38
Średnia 3.79 / 5 (38 głosy)
Fuczki - placki z kiszoną kapustą
  1. 1. Z mąki, jajka i mleka zrób ciasto naleśnikowe.
  2. 2. Kapustę opłucz, dobrze odciśnij i posiekaj.
  3. 3. Następnie dodaj ją do ciasta naleśnikowego i dopraw do smaku.
  4. 4. Fuczki wielkości placków ziemniaczanych smaż na maśle klarownym mniej więcej 3 minuty z każdej strony.
  5. 5. Podawaj jako samodzielne dani albo dodatek do mięsa i ryb.
    Podawaj jako samodzielne dani albo dodatek do mięsa i ryb.
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
15:35, 23.07.2013
Jedliśmy fuczki na urlopie w Bieszczadach-rewelacja na pewno zrobię je w domu.Turystka z Gdańska.
Gość
13:55, 23.03.2012
bardzo ciekawy i inspirujący blog, dodaję do ulubionych, na pewno częśc przepisów wykorzystam, a te placki mnie zaciekawiły :) pozdrawiam