Marcin Budynek

Pielmieni z kwaśną śmietaną

Pielmieni z kwaśną śmietaną
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Wołowina - 200 g
Wieprzowina - 200 g
Cebula - 300 g
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Mąka - 400 g
Jajko - 1 sztuka
Ciepła woda - 100 ml
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Ocena
4.59
32
Średnia 4.59 / 5 (32 głosy)
Pielmieni z kwaśną śmietaną
  1. 1. Aby przygotować farsz mięso dwukrotnie zmiel w maszynce, dodając pokrojoną cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
  2. 2. Na ciasto weź mąkę, jajko, ciepłą wodę, łyżeczkę soli, zagnieć elastyczne ciasto i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
  3. 3. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdy nałóż kulkę farszu i dokładnie zalep.
  4. 4. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj około 10 minut.
  5. 5. Pielmieni podawaj skropione octem z dodatkiem kwaśnej śmietany.
    Pielmieni podawaj skropione octem z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz