Marcin Budynek

Pieczony pstrąg z grzybami

Pieczony pstrąg z grzybami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cebula - 100 g
Czosnek - 5 g
Koper ogrodowy - 5 gałązek
Pietruszka nać - 5 gałązek
Masło - 60 g
Masło klarowane - 20 g
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
3.95
37
Średnia 3.95 / 5 (37 głosy)
Pieczony pstrąg z grzybami
  1. 1. Z pstrąga wytnij skrzela, umyj go i osusz.
  2. 2. Masło wymieszaj z solą, pieprzem, posiekaną połową natki pietruszki i koperku i włóż do środka tuszy pstrąga.
  3. 3. Grzyby oczyść, pokrój w paski i usmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw solą, czosnkiem, pieprzem oraz pozostałymi pietruszką i koperkiem.
  4. 4. Pstrąga natnij wzdłuż grzbietu, nafaszeruj smażonymi grzybami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz mniej więcej 20 minut.
  5. 5. Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
    Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz