Marcin Budynek

Zupa rybna z pstrąga

Zupa rybna z pstrąga
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Marchew - 200 g
Por - 100 g
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Liść laurowy - wg. uznania
Masło klarowne - wg. uznania
Koper ogrodowy - wg. uznania
Ocena
3.65
17
Średnia 3.65 / 5 (17 głosy)
Zupa rybna z pstrąga
  1. 1. Pstrąga filetujemy, http://www.niam.pl/pl/artykul/27-sprawianie_ryby. Pozostałe części ryby (łeb, usunięte skrzela, kręgosłup i ogon) opłucz w zimnej wodzie, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj sól, pieprz, liść laurowy i powoli gotuj około 30 minut. Po tym czasie wywar jest gotowy, odcedź go.
  2. 2. Warzywa obierz, oczyść i pokrój w zapałkę. Smaż je wraz z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym maśle klarownym przez około 3 minuty i przełóż do odcedzonego wywaru.
  3. 3. Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.
    Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz