Marcin Budynek

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri

Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz - 150 g
Pomidor - 100 g
Kapusta kiszona - 100 g
Cebula - 200 g
Jaja kurze - 1 sztuka
Mąka - wg. uznania
Cytryna - 1 sztuka
Masło - wg. uznania
Kminek zwyczajny - wg. uznania
Pietruszka nać - 1 sztuka
Olej roślinny - 100 ml
Ocet winny - 50 ml
Czosnek - 6 ząbków
Sól - wg. uznania
Pieprz czarny - wg. uznania
Ocena
4
29
Średnia 4 / 5 (29 głosy)
Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri
  1. 1. Sandacza przyprawiamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy w chłodne miejsce na min 2 godziny.
  2. 2. Sandacza panierujemy w ziarnach słonecznika i smażymy na oleju z dodatkiem masła.
  3. 3. Kapustę kiszoną płuczemy, mieszamy z drobno pokrojoną cebulą i boczkiem, dodajemy jajko i mąkę.
  4. 4. Doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i smażymy mini placuszki.
  5. 5. Sos: W skład sosu wchodzi pietruszka, olej, ocet winny, czosnek, sól i pieprz. Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Sandacza układamy na placuszkach z kapusty, podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.
    Sos:
W skład sosu wchodzi pietruszka, olej, ocet winny, czosnek, sól i pieprz.
Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Sandacza układamy na placuszkach z kapusty, podajemy z cienko pokrojonym pomidorem i polewamy sosem chimichurri.
Komentarze (3) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
15:09, 23.07.2013
sandacz w słoneczniku - to poezja smaku - gorąco polecam
Gość
16:41, 25.01.2011
Nie przyszło mi wcześniej do głowy, że rybę można panierować w ziarnach słonecznika, fajny pomysł.
Gość
19:53, 21.01.2011
Które składniki należy wykorzystać do sosu? Brakuje takiej informacji.