Marcin Budynek

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową

Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przepiórka - 2 sztuki
Płatki dzikiej róży - 10 g
Cukier - 5 g
Cytryna - 1 sztuka
Pomidory malinowe - wg. uznania
Oliwa z oliwek - 50 ml
Tymianek świeży - wg. uznania
Koniak lub Brendy - 20 ml
Masło - 20 g
Ocena
4.07
28
Średnia 4.07 / 5 (28 głosy)
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową
  1. 1. Przepiórki trybujemy z kości, przyprawiamy solą pieprzem i utartymi z cukrem oraz cytryną płatkami róży.
  2. 2. Pomidory filetujemy z pestek i skóry, układamy na cukrze i pieczemy skropione oliwą z oliwek i octem balsamiko.
  3. 3. Przepiórki smażymy na oliwie flambirujemy koniakiem.
  4. 4. Upieczone przepiórki odkładamy w ciepłe miejsce, a pozostały smak od smażenia łączymy z marynatą.
  5. 5. Gotujemy ok. 3 min i zaciągamy zimnym masłem.
  6. 6. Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
    Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
18:29, 22.01.2011
na talerzu widać cztery plastry ;]
Gość
18:22, 21.01.2011
ile tych pomidorów??