Marcin Budynek
Wypasiona zima
Becok na sypko z pomidorami i żółtym serem Sokół
Wypasiona zima
Składniki:Fasola Jaś (namoczona min 8 h) 200 gMasło polskie 100 gBułka tarta 20 gPomidory koktajlowe 100 gCzosnek 2 ząbkiCebula 100 gSer Sokół w plasterkach 50 gZieleninaSposób  wykonania:Fasolę gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem soli. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Gałuszki fusate
Wypasiona zima
Składniki:Ziemniaki ½ kgMąka 100Masło PolskieBoczek wędzony 100 gJajko 1 sztCebula 100 gSól, pieprzSerek wiejski PolskiSzczypiorekSposób wykonania:Ziemniaki trzemy na drobnej tarce, dodajemy mąkę jajko, sól, a następnie zagniatamy ciasto. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Bliny z serka wiejskiego z jabłkami
Wypasiona zima
Składniki:Mleko Wypasione 3,2% 200 mlSerek wiejski Polski 1 opJajka 3 sztMąka ok. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Wypasiona Zima w Wiśle
Wypasiona zima
Weekend 5 z Wypasionym Gotowaniem
Po szaleństwach w Zakopanym czas na odwiedzenie miasta Adama Małysza czyli Wisły. czytaj dalej »
Wypasiona Zima w Wiśle - Marcin Budynek blog
Wypasiona zima
Hałuski smażone z goudą, ziołami i pomidorami
Wypasiona zima
Składniki:Ziemniaki 400gMąka 200gJajko 1 sztSólSer topiony Gouda z pieprzem 200gPomidory 200gCzosnek 5 gKoper, pietruszka po ½ pęczkaMasło klarowaneSposób wykonania:Ziemniaki trzemy na drobnych oczkach dodajemy mąkę jajko i sól. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Koktail bananowy z orzechami
Wypasiona zima
Składniki:Mleko Wypasione 3,2% 400 mlBanan 1 sztOrzechy włoskie 10 gSposób wykonania:Do blendera wlewamy mleko i obranego banana, dorzucamy orzechy i całość miksujemy. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Czosnianka z pulpetami jagnięcymi i fondue
Wypasiona zima
Składniki:
Ziemniaki 300 gBulion warzywny 1 lCzosnek 10 gMięta świeżaJagnięcina mielona 100 gSer favita Jajko 1 sztSól, pieprzSposób wykonania:Ziemniaki obieramy i tniemy w drobną kostkę. czytaj dalej »
Czosnianka z pulpetami jagnięcymi i fondue - Marcin Budynek blog
Wypasiona zima
Zakopiańska kanapka mistrzów
Wypasiona zima
Składniki:Chleb tostowy lub razowy 3 kromkiSer mierzwiony Gouda 8 plastrówSer topiony Gouda z pieprzem 40 gComber jagnięcy 80 gPomidor 1/2 sztSałata zielonaMusztarda grubo ziarnistaSól, pieprzRozmarynMasło Polskie Sposób wykonania:Comber przyprawiamy solą i pieprzem oraz rozmarynem. czytaj dalej »
Wypasiona zima
« poprzednia 1 2 3 4 następna »