Marcin Budynek
Kuchnia polska
Schab duszony po beskidzku w kapuście z plackiem ziemniaczanym
Kuchnia polska
Składniki:Schab bez kości 300 gMasło klarowaneCebula 100 gKapusta kiszona 250 gCzosnek 1 ząbekSól,pieprzPapryka słodkaZiemniaki gotowane 300 gJajko 1 sztMąka 100 gSerek wiejski PolskiSposób wykonania:Kapustę kiszoną płuczemy, następnie rozdrabniamy nożem. czytaj dalej »
Kuchnia polska
Pstrąg smażony z moczką z cebuli
Kuchnia polska
Składniki:Filet z pstrąga 2 sztMasło klarowane Sól, pieprz Koperek świeżyCebula 200 gMąka 40 gMleko Wypasione 3,2%  200mlCukier, ocetPieprzSposób wykonania:Filety z pstrąga przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce. czytaj dalej »
Kuchnia polska
Półgęsek z grillowaną gołką i sosem malinowym
Kuchnia polska
Składniki:Półgęsek - 200 gGołka 200 gMaliny 150 gCukier puder 20 gMasło polskie 40 gSałatySposób wykonania:Oscypek grillujemy na patelni grillowej. czytaj dalej »
Kuchnia polska
Żebroczka z serem
Kuchnia polska
Składniki:Ziemniaki starte 300 gRyż ugotowany na sypko 100 gMleko Wypasione 3,2% -100 mlBoczek wędzony 50 gMięso gotowane wieprzowe 100 gCebula 50 gCzosnek 5 gMajeranek, słodka papryka, sól, pieprzSer Sokół - plastry 50 gSer mierzwionySposób wykonania:Boczek tniemy w kostkę i smażymy na złoty kolor z cebulą i czosnkiem. czytaj dalej »
Kuchnia polska
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową - Marcin Budynek blog
Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri - Marcin Budynek blog
Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach - Marcin Budynek blog
« poprzednia 1 następna »