Marcin Budynek
Najnowsze posty
Zaczynamy Wypasioną Zimę
Wypasiona zima
Zaczynamy Wypsioną Zimę, kontynuację Wypasionych Wakacji z tego roku, podczas których odwiedzalismy kurorty nadmorskie. Tym razem przez dziewięć weekendów wraz z TVP mam zamiar zaprezentować Państwu kuchnie regionalną miejscowości górskich, jak i i kilku miejscowości na Mazurach. Zapraszam w kulinarną podróż od Mazur aż po góry.  czytaj dalej »
Zaczynamy Wypasioną Zimę - Marcin Budynek blog
Ostatni dzień
Wypasiona zima
 
Ostatni dzień tego roku rozpocząłem od godziny 4.30, by przygotować sie do programu "Kawa czy herbata". W dzisiejszym menu przewidziałem
grycoki, kugiel, pasternocek spyrok. czytaj dalej »
Wypasiona zima
Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach - Marcin Budynek blog
Przepiórki w płatkach róż z konfiturą pomidorową - Marcin Budynek blog
Sandacz panierowany w ziarnach słonecznika na carpaccio z pomidorów, ze złocistymi placuszkami z kiszonej kapusty i sosem chimichurri - Marcin Budynek blog
Sola na  sałatce z arbuza, mięty i czerwonej cebuli z sosem cytrusowym - Marcin Budynek blog
Wypasiona zima
Wypasiona zima
 
Dziś wyruszam w podróż do Warszawy otwierając hucznie pierwszy weekend Wypasionej Zimy. Niestety pogoda mi nie sprzyja, a mam do pokonania 250 km jadąc z Augustowa do Warszawy. czytaj dalej »
Wypasiona zima
« poprzednia 1 następna »