Składniki:
Przepiórki 2 szt
Płatki dzikiej róży 10 g
Cukier 5 g
Cytryna 1 szt
Pomidory malinowe
Oliwa z oliwek 50 ml
Ocet balsamiko 5 ml
Tymianek świeży
Koniak lub Brendy 20 ml
Masło 20 g

Sposób wykonania:
Przepiórki trybujemy z kości przyprawiamy solą pieprzem i utartymi z cukrem oraz cytryną płatkami róży. Pomidory filetujemy z pestek i skóry, układamy na cukrze i pieczemy skropione oliwą z oliwek i octem balsamiko. Przepiórki smażymy na oliwie flambirujemy koniakiem. Upieczone przepiórki odkładamy w ciepłe miejsce, a pozostały smak od smażenia łączymy z marynatą. Gotujemy ok. 3 min i zaciągamy zimnym masłem. Przepiórkę układamy na konfiturze z pomidorów i polewamy różanym sosem.