Składniki:
Sola 150g
Arbuz 120 g
Świeża mięta 5 g
Cebula czerwona 100 g
Pomarańcza 300g
Grejpfrut 200 g
Cytryna 200g
Likier pomarańczowy 20 g
Masło 20 g
Sól,pieprz


Sposób wykonania:
Sole przyprawiamy solą, pieprzem, miętą i sokiem z cytryny. Odkładamy w chłodne miejsce na ok. godzinę. Następnie gotujemy ją na parze. Arbuza obieramy, tniemy w trójkąty i łączymy z pokrojoną w piórka czerwoną cebulą i listkami mięty. Skrapiamy sałatkę oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pomarańcze i grejpfruty filetujemy, smażymy je delikatnie na maśle i flambirujemy likierem pomarańczowym. Na sałatce układamy sole i skrapiamy sosem cytrusowym. Smacznego!